Västerhaninge IF

Referat: AC Jordbro - Västerhaninge IF

Derbymatch på Jordbro Ip där en hel del stod på spel, framförallt att få en bra start på hösten.

Båda lagen känner lite på varandra från start så första 5 blir avvaktande.

VH tar sedan tag i taktpinnen och får igång lite rull, i den 12:e minuten kommer Adam runt på kanten med ett inspel snett bakåt som missas av både Hallman och Mohammed så min anteckning om 1-0 fick strykas.

20 minuter spelade och VH har ett mönsteranfall där Hallman får en dubbelchans mitt i slottet, skott 1 räddas på mållinjen och returen sätter han i kryssribban återigen får jag stryka en målanteckning.

6 minuter senare sätter Packe igång en snabb frispark ut på vänsterflanken till Mohammed som sätter den i korridoren på en vilt viftande flygande Hallman som mycket vaket ser att målvakten kommer ut och behärskat lyfter bollen med vänstern i MÅÅÅÅÅLLLLLLL....

VH har nu en bra period och det luktar 2-0, bästa chansen får åter Hallman som på ett inlägg från Semlan nickar på en förvirrad försvarare som av någon märklig anledning står på mållinjen.

Semlan har under denna period ett friläge som sätts i burgaveln.

Jordbro har ett par halvlägen i första som Fredrik på ett berömfullt sätt tar hand om.

Halvtidssnacket handlar om att ha tålamod då vi är fullt medvetna om att jordbro kommer ta slut, vi pratar oxå om att flytta fram positionerna något på våra yttrar och ha några längre anfall så vi får med mera folk framåt.

Andra halvlek börjar och Jordbro får mer att säga till om och första 20 i 2:a är hemmalaget mer taggat och skapar lite farligheter, det närmaste dom kommer nätkänning är ett misslyckat avslut som går mot första krysset, men dagens slips som gör årsdebut gör en magnefik räddning.

Vi spelar svårt och stressat samt att en del spelare ser något trötta ut, dock så får vi ny kraft och med 20 kvar är matchen nära att punkeras av Fatih som kommer fri, avslutet kommer men vi blir bara belönade med en hörna.

Med 11 minuter kvar på matchuret vinner Adam Strand ett motlägg på mittplan och en passning till Mohammed som snirklar sig igenom hela försvaret och lurar ner keepern i brygga innan han retfullt lyfter bollen i mål :=) 2-0

Här är Jordbro ett slaget lag och 2 minuter senare så snor Nille bollen på mittplan, en passningsfint senare så är han fri med Fatih vid sin sida och Nille rullar in bollen i nätmaskorna.

Matchen spelas av och anspänningen släpper.

Summasummarum är att vi tar en komfortabel seger utan att glänsa, nerven fanns med i 80 minuter då vi inte stänger matchen.

Cred till Jordbro som kraftsamlar i halvtid och kommer ut och verkligen gör match av detta.

Nu laddar vi om för ny viktig match nästa helg då Hagges hälsas välkommen till Hanvedens IP.